Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση πρόσληψης Νομικού Συμβούλου


ΜΕΤΡΟ: 5.1 “Θεσμοί”

ΕΡΓΟ: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ: 124106/14-10-2008
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 91081

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

«Πρόσληψη Νομικού Συμβούλου του ΦΔΑΚ για τα έργα υποδομών του Φορέα Διαχείρισης Ανάπλασης Κηφισού, στο πλαίσιο του Μέτρου 5.1 «Θεσμοί», του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Θεσμοί – Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» του Ε.Π. «Περιβάλλον», το οποίο συγχρηματοδοτείται μέχρι ποσοστού 80% από το Ε.Τ.Π.Α.»


Ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρυμένος με το Π/Δ 346/2002 – ΦΕΚ 287/28.11.02 - εποπτευόμενος και χρηματοδοτούμενος από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ενδιαφέρεται να προσλάβει Νομικό Σύμβουλο με σύμβαση έργου με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΕΡΓΟ του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Το έργο του συμβαλλομένου θα είναι ο έλεγχος των συμβάσεων των ΕΡΓΩΝ του Φορέα όπως αυτά περιγράφονται ως υποέργα στο Τεχνικό Δελτίο του έργου «Έναρξη Λειτουργίας – Προσωπικό και Προμήθεια Εξοπλισμού» ύψους 1.080.000€ που έχει εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. πρωτ.: 124106/14-10-2008 απόφαση ένταξης πράξης στο Μέτρο 5.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και με την από 18/12/08 υπ’ αριθμ. Πρωτ. 59997 / ΔΕ 7886 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών) ενταγμένο στο έργο 2008ΣΕ07530014 (ΣΑΕ 075/3), καθώς και η στελέχωση του Γραφείου Νομικών Υπηρεσιών του ΦΔΑΚ και η αντίστοιχη προσφορά υπηρεσιών σύμφωνα με τον Κανονισμό Οργάνωσης των Υπηρεσιών και προσωπικού του ΦΔΑΚ (ΦΕΚ1850/11/12/03).
Ο συμβαλλόμενος πρέπει να συνεργάζεται με όλες τις άλλες Υπηρεσίες του ΦΔΑΚ και με τους εκπροσώπους των συμβαλλομένων με τον ΦΔΑΚ για την εκτέλεση των υποέργων του Τεχνικού Δελτίου. Ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να διαμορφώσει ή να ελέγξει από άποψη νομιμότητας πρότυπα εγγράφων για τη διεκπεραίωση διοικητικών και νομικών διαδικασιών του Έργου και του ΦΔΑΚ. Ο συμβαλλόμενος θα πρέπει επίσης να υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ κατά τις Συνεδριάσεις του, όποτε κρίνεται αναγκαίο και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΦΔΑΚ και να παρίσταται όποτε απαιτείται και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του ΦΔΑΚ, στα δικαστήρια ως συνήγορος του ΦΔΑΚ εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο ή το Δ.Σ.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ

Ο Νομικός Σύμβουλος του ΦΔΑΚ πρέπει με την ολοκλήρωση του έργου του να υποβάλλει προς τον ΦΔΑΚ όλα τα παραδοτέα του (εισηγήσεις, εκθέσεις, γνωμοδοτήσεις κλπ.) σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.
Τα παραδοτέα του Νομικού Συμβούλου θα αντιστοιχούν στο Τεχνικό Δελτίο και θα περιλαμβάνουν όλες τις γνωμοδοτήσεις και εκθέσεις που αφορούν τα υποέργα και τις συμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Έργου από τον ΦΔΑΚ, καθώς και τους φακέλους των δικογραφιών που ενδεχομένως θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης.
Στα παραδοτέα περιλαμβάνονται επίσης:
Σχέδια για Πρότυπα έγγραφα του ΦΔΑΚ που αφορούν τη διεκπεραίωση διοικητικών και νομικών διαδικασιών.
Έκθεση για την οργάνωση του Νομικού Γραφείου του ΦΔΑΚ και προτάσεις για περαιτέρω βελτίωσή της.
Αναλυτική έκθεση για το νομικό καθεστώς προστασίας του Κηφισού ποταμού και στρατηγικές προτάσεις για τη βελτίωσή του.
Αναλυτική έκθεση για το νομικό καθεστώς της σύστασης και λειτουργίας του ΦΔΑΚ και στρατηγικές προτάσεις για τη βελτίωσή του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

Ο ενδιαφερόμενος/η θα πρέπει να διαθέτει:
• Πτυχίο ΠΕ Νομικής
• Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
• 5ετή τουλάχιστον εμπειρία στην άσκηση επαγγέλματος
• Βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου για την κατάσταση του ενδιαφερομένου
• Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου περί μη ύπαρξης πάγιας αντιμισθίας σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα
• Γνώση της Αγγλικής γλώσσας
• Ευχέρεια στη χρήση Η/Υ
Πρόσθετο προσόν θα θεωρηθεί η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών καθώς και η προϋπηρεσία ή η εμπειρία σε ανάλογους Φορείς ή σε Οργανισμούς του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.

ΑΜΟΙΒΗ

Η αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 13.500,00 € συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των νομίμων κρατήσεων συνολικά για εννέα (9) μήνες εργασίας ήτοι από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009.

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει:
• Αίτηση πρόσληψης προς τον ΦΔΑΚ με πλήρη στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγέλματος, τηλέφωνο, αριθμό τηλεομοιοτυπίας, και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
• Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρεται στα απαιτούμενα προσόντα του υποψηφίου. Επισημαίνουμε ότι το βιογραφικό σημείωμα δεν αποτελεί κριτήριο ανάθεσης αλλά ποιοτικής επιλογής.
• Αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία των απαιτούμενων προσόντων
• Υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν υπάρχει σε βάρος του οριστική καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 1 της κοινής δράσης της 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου, δωροδοκία, όπως αυτή ορίζεται αντίστοιχα στο άρθρο 3 της πράξης του Συμβουλίου της 26ης Μαΐου 1997 και στο άρθρο 3 παρ. 1 της κοινής δράσης 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, απάτη κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όπως ορίζεται στο άρθρο 1 της Οδηγίας 91/308/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 10ης Ιουνίου 1991 για την πρόληψη χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας.»

ΤΟΠΟΣ και ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ - ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός σφραγισμένου φακέλου με το όνομα του ενδιαφερόμενου και την ένδειξη «για την Επιτροπή Ανάθεσης Διαγωνισμών του ΦΔΑΚ» πρέπει να κατατεθούν μόνον αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου στα γραφεία του Φορέα, Ι. Θηβαίου 18 και Δ. Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές (Κτίριο ΤΑΣ Αχαρνών),
την Τρίτη 7 Απριλίου από ώρα 12.00 έως 14.00 ή
την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 από ώρα 11.00 έως 14.00,
απ’ όπου και θα παραλάβουν αποδεικτικό έγγραφο παραλαβής.
Προσφορές που θα υποβληθούν μετά την 10η Απριλίου 2009 ώρα 14.00 είναι εκπρόθεσμες, δε θα γίνονται δεκτές ούτε θα αξιολογούνται αλλά θα επιστρέφονται.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Η χαμηλότερη προσφορά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η εξέταση των αιτήσεων και η αξιολόγησή τους θα πραγματοποιείται από την Ε.Α., η οποία έχει οριστεί με την από 3/2/2009 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΑΚ.
Η εξέταση θα διενεργηθεί στην έδρα του ΦΔΑΚ, Ι. Θηβαίου 18 και Δ.Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές (Κτίριο ΤΑΣ Αχαρνών) την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 και ώρα 15:00 έως 17:00.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Επιτροπή ανάθεσης μπορεί να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία και οι αιτούντες υποχρεούνται να τα προσκομίσουν μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία που θα ζητηθούν στην Επιτροπή.
Άρνηση προσκόμισης συμπληρωματικών στοιχείων προς την Επιτροπή θέτει εκτός συμμετοχής τον ενδιαφερόμενο υποψήφιο.
Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη θέση του νομικού Συμβούλου υποχρεούται να συνάψει σύμβαση με τον ΦΔΑΚ εντός επτά (7) εργασίμων ημερών μετά την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης της Επιτροπής Ανάθεσης και της έγκρισής της από το Δ.Σ. του ΦΔΑΚ.
Ως κοινοποίηση της απόφασης θεωρείται επαρκής και η τηλεφωνική ειδοποίηση ή ειδοποίηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) του ενδιαφερομένου με ταυτόχρονη δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο ιστολόγιο του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ) στη διεύθυνση
«http://foreaskifisou.blogspot.com» ή
«http://foreaskifisouanakoinoseis.blogspot.com»
Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προσθεσμία ο ΦΔΑΚ διατηρεί το δικαίωμα να συνάψει συμβόλαιο με τον αμέσως επόμενο αξιολογηθέντα υποψήφιο κατά τη Συνεδρίαση της Επιτροπής στις 10 Απριλίου 2009.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Οι προσφέροντες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες ή διευκρινίσεις (κατά τις εργάσιμες ώρες) από τον Πρόεδρο του ΦΔΑΚ καθηγητή κ. Παναγιώτη Σίσκο στο τηλ. 6977450930 ή από το Γραμματέα του ΦΔΑΚ κ. Κωνσταντίνο Λάσκαρη στο τηλ. & FAX 2102312531 ή στο κιν. 6977287596.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Όσοι από τους Προσφέροντες επιθυμούν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των άλλων αιτήσεων, θα μπορούν να το πράξουν την Τρίτη 28 Απριλίου 2009 από ώρα 12.00 έως 14.00 στα γραφεία του ΦΔΑΚ, Ι. Θηβαίου 18 και Δ. Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές, υπό την παρουσία μελών της ΕΑ ή του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ ως εξής:
α. Κατά της συμμετοχής άλλου υποψηφίου ή κατά της νομιμότητας ως προς την διαδικασία παραλαβής αιτήσεων κατά την προβλεπόμενη προθεσμία. Η ένσταση αυτή δε θα επιφέρει αναβολή ή διακοπή της διαδικασίας απ’ ευθείας ανάθεσης αλλά θα εξετάζεται κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ μετά από την γνωμοδότηση της ΕΑ. Η ένσταση κατά της συμμετοχής άλλου υποψηφίου θα κοινοποιείται υποχρεωτικά σε αυτόν κατά του οποίου στρέφεται ο ενιστάμενος. Ο αιτών κατά της συμμετοχής του οποίου στρέφεται η ένσταση θα έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις απόψεις του εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η ένσταση.
Ως κοινοποίηση της ένστασης θεωρείται επαρκής και η τηλεφωνική ειδοποίηση ή ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) του ενδιαφερομένου με ταυτόχρονη δημοσίευση στο ιστολόγιο του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ) στη διεύθυνση
«http://foreaskifisou.blogspot.com» ή
«http://foreaskifisouanakoinoseis.blogspot.com»

β. Κατά της νομιμότητας της απ’ ευθείας ανάθεσης έως την κατακυρωτική απόφαση μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργασίμων ημερών από την σύνταξη του αντίστοιχου πρακτικού από την ΕΑ και την γνωστοποίησή του στους αιτούντες. Η ένσταση αυτή δεν θα επιφέρει αναστολή ή διακοπή της διαδικασίας της απ’ ευθείας ανάθεσης θα εξετάζεται δε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μετά από γνωμοδότηση της ΕΑ.

γ. Ενστάσεις που θα υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, ή θα υποβάλλονται εκτός των προθεσμιών που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους δεν θα γίνονται δεκτές.

δ. Οι ενιστάμενοι θα λαμβάνουν γνώση των σχετικών αποφάσεων επί των ενστάσεών τους με φροντίδα τους.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες αιτήσεις που είναι αόριστες και δεν είναι σύμφωνες με τους όρους της Διακήρυξης.
Μικρές αποκλίσεις από υποχρεωτικές απαιτήσεις είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, μετά από αιτιολογημένη κρίση της ΕΑ.


Ημερομηνία δημοσίευσης 26 Μαρτίου 2009


Για τον
ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ
I. ΘΗΒΑΙΟΥ 22 & ΠΟΥΡΑΪΜΗ 18 – ΑΧΑΡΝΕΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΣΚΟΣ
Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας
Πανεπιστημίου Αθηνών