Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Προκήρυξη ενοικίασης Γραφείων και χώρων στάθμευσης


ΜΕΤΡΟ: 5.1 “Θεσμοί”

ΕΡΓΟ: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ: 124106/14-10-2008
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 91081

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

«Ενοικίαση γραφείων και χώρων στάθμευσης για τις Υπηρεσίες του ΦΔΑΚ για τα έργα υποδομών του Φορέα Διαχείρισης Ανάπλασης Κηφισού, στο πλαίσιο του Μέτρου 5.1 «Θεσμοί», του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Θεσμοί – Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» του Ε.Π. «Περιβάλλον», το οποίο συγχρηματοδοτείται μέχρι ποσοστού 80% από το Ε.Τ.Π.Α.»

Ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού (ΦΔΑΚ), Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρυμένος με το Π/Δ 346/2002 – ΦΕΚ 287/28.11.02 - εποπτευόμενος και χρηματοδοτούμενος από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ενδιαφέρεται να ενοικιάσει άμεσα Γραφεία για τη στέγαση των Υπηρεσιών του καθώς και δυο χώρους στάθμευσης οχημάτων σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ

• Συνολική επιφάνεια ενοικιαζόμενων χώρων: 150 – 200m2, σε κτίριο γραφείων στην περιοχή των Αμπελοκήπων, πλησίον του σταθμού του Metro, Πανόρμου ή Αμπελοκήπων ή στον άξονα της οδού Κηφισίας (από το τέρμα Αμπελοκήπων έως την οδό Κατεχάκη) ή στον άξονα των οδών Μιχαλακοπούλου ή λεωφόρου Αλεξάνδρας. Θετικό πρόσθετο προσόν θεωρείται η συστέγαση ή η γειτνίαση Υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ.
• Ο χώρος να είναι κατά προτίμηση διαμορφωμένος σε γραφεία επιφάνειας:
Δύο γραφεία των 12 – 18 m2, τρία γραφεία των 10 – 12m2, μια αίθουσα συσκέψεων των 30 – 40m2, τέσσερα γραφεία των 15 – 20m2 και βοηθητικούς χώρους των 6 – 12 m2 (WC και αποθήκη) Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αυτή η διαμόρφωση θα αναλαμβάνεται η υποχρέωση από τον εκμισθωτή ανάλογης διαμόρφωσης των παραπάνω χώρων με δαπάνες του.
• Το κτήριο πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, να πληροί τους πολεοδομικούς κανόνες και τους απαιτούμενους όρους πυρασφάλειας, να διαθέτει φυσικό αερισμό και ηλιασμό και να πληροί γενικά τους όρους υγιεινής, να διαθέτει σύγχρονο σύστημα κλιματισμού θέρμανσης – ψύξης, δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών τηλεφωνικών γραμμών καθώς και δύο χώρους στάθμευσης οχημάτων προς παράλληλη ενοικίαση.
• Η τιμή μισθώσεως για το σύνολο των γραφείων είναι προτιμητέο να μην υπερβαίνει τα 15 € / m2 ανά μήνα.
• Ο χρόνος μίσθωσης των γραφείων θα είναι για τρία χρόνια με προοπτική ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια στη συνέχεια. Η αναπροσαρμογή του μισθώματος μετά τη διετία από την έναρξη της μισθώσεως θα γίνεται κατά ποσοστό σύμφωνα με τον ετήσιο τιμάριθμο, όπως ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος κατά το μήνα συμπληρώσεως από της τελευταίας προσαρμογής.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

• Οι δύο χώροι στάθμευσης πρέπει να είναι στεγασμένοι και ασφαλισμένοι, να πληρούν τους πολεοδομικούς κανόνες και τους κανόνες πυρασφάλειας οι δε διαστάσεις τους να ανταποκρίνονται στις ισχύουσες νόμιμες διατάξεις.
• Το μίσθωμα των χώρων στάθμευσης προτιμητέο είναι να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα.
• Ο χρόνος μίσθωσης των χώρων στάθμευσης θα είναι για τρία χρόνια με προοπτική ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια στη συνέχεια.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το ενοίκιο θα καταβάλλεται από τον ΦΔΑΚ στο τέλος κάθε μήνα. Φόροι, χαρτόσημα και λοιπές προσαυξήσεις πρέπει να θεωρούνται μέρος του ενοικίου και θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Προκαταβολή ενοικίου ή εγγύηση δεν προβλέπονται και δε θα περιληφθούν στο συμβόλαιο. Τα κοινόχρηστα που αφορούν λειτουργικές δαπάνες θα βαρύνουν τον ΦΔΑΚ. Τα κοινόχρηστα που αφορούν δαπάνες ιδιοκτητών θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και τροποποιήσεις των χώρων που θα κριθούν αναγκαίες στο μέλλον για τον ΦΔΑΚ με την προϋπόθεση ότι δε θα θίγουν τη στατικότητα και την ασφάλεια του κτιρίου πρέπει να επιτρέπονται από τον ιδιοκτήτη. Σε αυτή την περίπτωση οι δαπάνες για τις εσωτερικές τροποποιήσεις θα βαρύνουν τον ΦΔΑΚ..
Η έναρξη του συμβολαίου θα γίνει άμεσα μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού και επικυρωθούν από το Δ.Σ. του ΦΔΑΚ. Ο ΦΔΑΚ διατηρεί το δικαίωμα να καθυστερήσει προσωρινά την καταβολή ενοικίου σε περίπτωση που τυχόν καθυστερήσει αντίστοιχα η καταβολή προς τον ΦΔΑΚ των σχετικών πιστώσεων από το Ε.Π.ΠΕΡ. και μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα. Το κείμενο του συμφωνητικού θα καταρτισθεί από τον ΦΔΑΚ επί τη βάσει των ανωτέρω.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Οι Προσφέροντες οφείλουν να καταθέσουν την προσφορά τους συνοδευόμενη από συνοπτικές πληροφορίες για το ακίνητο και από αντίγραφο του συμβολαίου του ακινήτου, σχεδιάγραμμα κάτοψης επικυρωμένο από Πολεοδομική Αρχή, λογαριασμό της ΔΕΗ ή της ΕΥΔΑΠ, έναν πρόσφατο λογαριασμό κοινοχρήστων του ακινήτου και υπεύθυνη δήλωση ότι το ακίνητο είναι στη νομή και στην κατοχή τους, ότι είναι ελεύθερο εγγυήσεων, υποθηκών και άλλων νομικών δεσμεύσεων, ότι διατίθεται προς ενοικίαση για 3 τουλάχιστον χρόνια με προοπτική ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια, ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τεχνικές παρεμβάσεις στο ακίνητο που να απαιτούν τροποποίηση της πολεοδομικής άδειας ή της άδειας πυρασφάλειας.
Εάν ο προσφέρων έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον ενοικιαστή (ΦΔΑΚ) και επιθυμεί να περιληφθούν στο συμβόλαιο ενοικίασης ειδικοί όροι οφείλει να καταθέσει παράλληλα μεταξύ των συμπληρωματικών στοιχείων και τους όρους αυτούς γραπτώς ή πρότυπο ενοικιαστηρίου συμβολαίου που να περιλαμβάνει τους ειδικούς όρους και τις απαιτήσεις του προσφέροντα ιδιοκτήτη.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν τις σφραγισμένες προσφορές τους σε φάκελο με την ένδειξη «Για την Επιτροπή Ανάθεσης Υπηρεσιών του ΦΔΑΚ -ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ» μόνον αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου στα γραφεία του Φορέα, Ι. Θηβαίου 18 και Δ. Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές (Κτίριο ΤΑΣ Αχαρνών),
την Τρίτη 7 Απριλίου από ώρα 12.00 έως 14.00 ή
την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 από ώρα 11.00 έως 14.00,
απ’ όπου και θα παραλάβουν αποδεικτικό έγγραφο παραλαβής.
Προσφορές που θα υποβληθούν μετά την 10η Απριλίου 2009 ώρα 14.00 είναι εκπρόθεσμες, δε θα γίνονται δεκτές ούτε θα αξιολογούνται αλλά θα επιστρέφονται.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η αποσφράγιση των προσφορών και η αξιολόγησή τους θα πραγματοποιείται από την Ε.Α., η οποία έχει οριστεί με την από 3/2/2009 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΑΚ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην έδρα του ΦΔΑΚ, Ι. Θηβαίου 18 και Δ.Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές (Κτίριο ΤΑΣ Αχαρνών) την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 και ώρα 15:00 έως 17:00.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Επιτροπή ανάθεσης μπορεί να ζητήσει να επισκεφθεί το κτίριο και ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να το επιδείξει πρωϊνές η μεσημβρινές ώρες κατόπιν συνεννόησης.
Η Επιτροπή μπορεί επίσης να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία και οι Προσφέροντες υποχρεούνται να προσκομίσουν τα συμπληρωματικά στοιχεία μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία που θα ζητηθούν στην Επιτροπή.
Άρνηση επίδειξης του ακινήτου ή προσκόμισης συμπληρωματικών στοιχείων προς την Επιτροπή θέτει εκτός συμμετοχής τον ενδιαφερόμενο προσφέροντα.
Ο Ανάδοχος που θα επιλεγεί για την ενοικίαση του ακινήτου υποχρεούται να συνάψει συμβόλαιο με τον ΦΔΑΚ εντός επτά (7) εργασίμων ημερών μετά την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης της Επιτροπής Ανάθεσης και της έγκρισής της από το Δ.Σ. του ΦΔΑΚ.
Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προσθεσμία ο ΦΔΑΚ διατηρεί το δικαίωμα να συνάψει συμβόλαιο με τον αξιολογηθέντα ως αμέσως επόμενο προσφέροντα κατά τον διαγωνισμό της 10ης Απριλίου 2009.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Οι προσφέροντες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το διαγωνισμό (κατά τις εργάσιμες ώρες) από τον Πρόεδρο του ΦΔΑΚ καθηγητή κ. Παναγιώτη Σίσκο στο τηλ. 6977450930 ή από το Γραμματέα του ΦΔΑΚ κ. Κωνσταντίνο Λάσκαρη στο τηλ. & FAX 2102312531 ή στο κιν. 6977287596.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Όσοι από τους Προσφέροντες επιθυμούν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των άλλων προσφορών, θα μπορούν να το πράξουν την Τρίτη 28 Απριλίου 2009 από ώρα 12.00 έως 14.00 στα γραφεία του ΦΔΑΚ, Ι. Θηβαίου 18 και Δ. Πουραΐμη 22 στις Αχαρνές, υπό την παρουσία μελών της ΕΑ ή του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του ΦΔΑΚ.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εγγράφως στο αρμόδιο για την διενέργεια του διαγωνισμού όργανο ως εξής :
α. Κατά της συμμετοχής Προσφέροντα σ’ αυτόν ή της νομιμότητας της διενέργειας ως προς την διαδικασία παραλαβής και αποσφράγισης των προσφορών κατά την διάρκεια του ιδίου του διαγωνισμού και μέχρι την ημέρα πραγματοποίησης του διαγωνισμού. Η ένσταση αυτή δεν θα επιφέρει αναβολή ή διακοπή του διαγωνισμού αλλά θα εξετάζεται κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ μετά από την γνωμοδότηση της ΕΑ. Η ένσταση κατά της συμμετοχής Προσφέροντα στον διαγωνισμό θα κοινοποιείται υποχρεωτικά σε αυτόν κατά του οποίου στρέφεται από τον Προσφέροντα που την ασκεί. Ο Προσφέρων κατά της συμμετοχής του οποίου στρέφεται η ένσταση θα έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις απόψεις του εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η ένσταση.
β. Κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού έως την κατακυρωτική απόφαση μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργασίμων ημερών από την σύνταξη του αντίστοιχου πρακτικού από την ΕΑ και την γνωστοποίησή του στους Προσφέροντες. Η ένσταση αυτή δεν θα επιφέρει αναστολή ή διακοπή του διαγωνισμού θα εξετάζεται δε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΔΑΚ κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού μετά από γνωμοδότηση της ΕΑ.

γ. Ενστάσεις που θα υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, ή θα υποβάλλονται εκτός των προθεσμιών που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους δεν θα γίνονται δεκτές.

δ. Οι ενιστάμενοι θα λαμβάνουν γνώση των σχετικών αποφάσεων επί των ενστάσεών τους με φροντίδα τους.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες προσφορές που είναι αόριστες ή ανεπίδεκτες εκτίμησης ή υπό αίρεση ή μη σύμφωνες με τους όρους της Διακήρυξης.
Μικρές αποκλίσεις από υποχρεωτικές απαιτήσεις είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές, μετά από αιτιολογημένη κρίση της ΕΑ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές σε καμία φάση του διαγωνισμού και σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση υποβολής τους, απορρίπτονται ως απαράδεκτες.


Ημερομηνία δημοσίευσης 26 Μαρτίου 2009

Για τον
ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ
I. ΘΗΒΑΙΟΥ 22 & ΠΟΥΡΑΪΜΗ 18 – ΑΧΑΡΝΕΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΣΚΟΣ
Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας
Πανεπιστημίου Αθηνών